top of page

Eerste steen gelegd!

Onder grote belangstelling heeft het OCMW gisteren het officiële startschot gegeven voor de bouw van de vervangingsnieuwbouw Sint-Job. OCMW-Voorzitter Sarah Smeyers en burgemeester Christoph D'Haese onthulden aan de toegang van de site de gedenkplaat van de eerste steenlegging.

onthulling eerste steen door voorzitter

WZC Sint-Job wordt een gloednieuw modern gebouw met een combinatie van twee langse en twee dwarse vleugels waar 118 bewoners kunnen verblijven. Dat zijn er 85 minder dan in het huidige WZC-Sint-Job. Deze 85 senioren kunnen – volgens hun eigen keuze - terecht in het gloednieuwe WZC De Faluintjes in Baardegem.

Het OCMW heeft beslist om twee kleinere centra te bouwen in plaats van één groot. Enerzijds om tegemoet te komen aan de tendens van kleinschaligheid, anderzijds omdat de omgeving van Baardegem nog geen woonzorgcentrum heeft.

De twee bouwprojecten starten gelijktijdig en worden dus quasi simultaan gebouwd. De bouw van WZC Sint-Job zal 492 kalenderdagen in beslag nemen, voor de bouw van WZC De Faluintjes krijgt de aannemer 450 kalenderdagen. OCMW Aalst streeft ernaar om beide woonzorgcentra nagenoeg gelijktijdig in 2018 in gebruik te nemen.

Het hele team staat alvast te springen om aan de grote werk te beginnen.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
  • SoundCloud Long Shadow
bottom of page