top of page

Realisatie WZC Sint-Job op kruissnelheid


Maandagavond heeft de OCMW-raad het lastenboek en de gunningswijze goedgekeurd waarmee het OCMW op zoek kan gaan naar een aannemer voor de vervangingsnieuwbouw van WZC Sint-Job.

Na de definitieve goedkeuring van het dossier op de raad, gaat het OCMW op zoek naar een aannemer om de vervangingsnieuwbouw voor WZC Sint-Job te realiseren. Het is immers de bedoeling om zo snel mogelijk te kunnen starten. De eerste steenlegging is alvast gepland in oktober. In totaal kost het project ongeveer 15 miljoen euro (excl. BTW, los meubilair, gordijnen, …). "Gezien de nood aan comfortabele huisvesting voor onze zorgbehoevende senioren, werken we met een sneltreinvaart aan het dossier voor WZC Sint-Job”, zegt OCMW-voorzitter Sarah Smeyers. "Dankzij de verenigde inspanningen van onze medewerkers, de raadsleden, SOLVA en het architectenbureau AMV komt de realisatie van ons vernieuwd woonzorgcentrum snel in zicht!” WZC Sint-Job bijna energieneutraal Naast een maximale stedenbouwkundige integratie, ergonomie, comfort en uitstraling gaat er extra aandacht naar duurzame ontwikkelingen. Het nieuwe WZC Sint-Job zal voldoen aan het burgemeestersconvenant en een bijna energieneutraal gebouw zijn. Daarvoor zullen zonnepanelen, zonneboiler, bodemwarmtepomp warmterecuperatie van badwater en nog heel wat andere technieken instaan.

WZC Sint-Job wordt een woonzorgcentrum met een combinatie van 2 langse en 2 dwarse vleugels, waarbij de afwisseling van open en gesloten ruimte een tijdloze rust uitstralen. Het architectenbureau koos ervoor om met slechts twee bouwlagen aan de voorzijde te werken, zodat de omvang van het gebouw niet te overheersend is. De afwisseling van open en gesloten ruimten wordt ook binnen het gebouw doorgetrokken. De open leefruimten, gangen en zithoeken liggen dieper in het volume om de omgeving maximaal naar binnen te halen. Ook energiebesparende maatregelen voor WZC De Faluintjes "Onze diensten blijven op hetzelfde elan doorgaan en zetten, in afwachting van de gunning, de schouders onder het finale dossier voor WZC De Faluintjes in Baardegem. Dit dossier volgt het bouwdossier van WZC Sint-Job op de voet en ook daar gaan we voluit voor energiebesparende maatregelen zoals de OCMW-raad afgelopen maandag ook heeft beslist.”, besluit Sarah Smeyers.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Long Shadow
  • Twitter Long Shadow
  • SoundCloud Long Shadow
bottom of page